La Roche-Posay

Egentligen så kanske det är förväntat att jag borde skriva om hur jag hanterat det år som har gått. Men det får bli ett annat inlägg.
 
Nu tänkte jag ta upp något som är ett vardagsproblem för mig, nämligen hudvård. Jag har alltid haft problemhy som är torr, fuktfattig och känslig. Min hy blir ofta under höst och vintertid något om jag själv brukar beskriva som frankensteinsmonster. Att försöka sätta på sig smink brukar vara lönlöst då det ser ut som ansiktet ändå faller av och det täcker inte särskilt bra. Jag har provat oerhört många olika produkter som kostat mig massvis med pengar, men aldrig riktigt hittat något jag varit riktigt nöjd med. Jag har under många år använt mig av Body shops Vitamin E - serie och tyckt att det har funkat okej. Det är inte alltid den har hjälpt i den utsträckning jag själv har velat. Trots serum över natten och en fuktrik ansiktsmask så har det inte blivit alls det resultat jag velat ha. Denna höst och vinter har mitt ansikte gjort ett uppror där Vitamin E-serien inte alls fungerat, inte heller Aloe vera-produkterna. För första gången på flera år har jag gått och blivit otrogen mot Body shop. Med vädrets omväxlingar mellan - 10 och + 5 på 24 timmar så tar min hud mer stryk än den gjort på länge, både ansikte och kropp.
 
När jag var mindre fanns det en liten kosmetikaffär i Kumla, där jag är ifrån, som sålde utländska märken som man aldrig sett tidigare. Det var här jag för första gången tog kontakt med märket La Roche-Posay. Då använde jag en bodylotion som jag tyckte var så oerhört bra. Tyvärr avvecklades affären efter många år och La Roche-Posay gick inte direkt att få tag på. Det är dock med lite lycka som jag upptäckt att det franska märket numera finns på de flesta apotek. La Roche-Posay är kända för att göra ansiktsprodukter som riktar sig mot problemhy. Tyvärr tyckte jag inte att jag hittade tillräckligt många omdömen om produkter för torr, fuktfattig och känslig hy, och tänkte därmed dela med mig av min erfarenhet till er andra därute.
 
Det var innan julhelgerna som mitt ansikte inte alls samarbetade med mig och jag insåg att det var dags att hitta någon annan hudvårdsserie. Tyvärr finns det inte någon bild på hur jag såg ut då. Jag har atopiska exem som vissa år inte är några problem, men vissa år är hemska. Detta år tillhör det senare. Huden kring mitt högra öga var rött och irriterat och påminde om krokodildskinn. Inte något vidare sexigt kan jag lova. Dessutom hade jag torrfläckar i ansiktet som flagade. Jag har framförallt ett problemområde mellan ögonen som har en tendens att flaga, vilket driver mig till vansinne. Jag tänkte ge La Roche-Posay en chans baserat på min tidigare erfarenhet med lotionprodukterna. För att inte innehålla parfym så måste jag ändå säga att produkterna luktar riktigt gott. Jag köpte La Roche-Posay: Physiological Cleansing Milk, Physiological Soothing Toner och Toleriane Ultra - Intense soothing care.
 
 
 
Physiological Cleansing Milk: Detta är enligt mig en av de bästa rengöringsprodukterna jag använt. Det känns som att man tar bort sminket med flytande fukt. Det är mjukt och lent för huden och man känner omedelbart hur lugnande det är för huden. Enligt andra recensioner har denna kunnat svida i ögonen, detta kan jag dock inte hålla med om. Dock är allting individuellt och man måste prova sig fram. Jag känner inte att det stramar i ansiktet efter att jag använt denna vilket jag ofta gjort med andra märken. Jag känner inte känslan av att jag akut måste ha något återfuktande på direkt efter användning.
 
 
 

Physiological Soothing Toner:  Jag älskar känslan av att ansiktet är helt rent, samt att huden blir redo för fukten som ska komma i nästa steg. Denna toner verkar även den lugnande, och man både känner och ser att den tar bort de eventuella orenheterna som rengöringsmjölken inte har gjort. Denna toner är speciellt framtagen för känslig hud, och den gör verkligen jobbet.
 
 
Toleriane Ultra - Intense soothing care: Detta är en wow-produkt för min hud. Den skyddar och hjälper verkligen mitt ansikte nu när det är sådant klimatbyte som det är den här vintern. Den går omgående in i huden utan att kännas fet och fungerar utmärkt att ha smink över. Det blir inte så att krämen glider med över huden när man applicerar sminket. Det problemet har jag haft med vissa av de produkter jag tidigare har testat. Jag tror att denna kan vara lite för "ultra" under sommartid, då kommer jag nog välja en lättare kräm eftersom jag då inte alls har några direkta hudproblem.
 
 
 
 

Sammanfattningsvis tycker jag detta gör under för mitt ansikte och jag tänker även utöka serien med läpprodukterna då mina läppar tar extra stryk. Jag är helt lyrisk över vilken styrka mitt ansikte har fått, och det ser till och med fräscht ut även när jag inte har smink på mig. Jag har även bytt sminkserie då jag hört mycket om att mineralsmink ska vara väldigt bra för problemhy. Jag har varit oerhört skeptisk till puderform på min hy, men numera är det inte alls något problem. Med La Roche-Posay behöver jag inte oroa mig för att mitt ansikte ska se flagigt ut. En av mina närmsta vänner har samma hudtyp som mig och även hon har provat La Roche-Posay. Ett av våra huvudämnen när vi träffas är just hudvård, och hon är lika nöjd som mig. Dock har hon en annan tolerianeprodukt, och hon använder inte än så länge rengöringsprodukterna. Som det ser ut nu kommer hon nog bli lika konverterad som mig. Jag hoppas detta varit till någon hjälp för åtminstonde en själ därute.
 
 
 
/ Sofia

carlssonsofia.blogg.se

You don't know how strong you are until being strong is the only choice you have

RSS 2.0